Menu

Onze pups

Wij vinden het leuk om af en toe een nestje te fokken met onze honden. Hierbij staan een fijn karakter, een goede gezondheid, een goed exterieur en goede beweging voorop. Wij zijn aangesloten bij de RRCN (Rhodesian Ridgeback Club Nederland).
 

Beide ouderdieren moeten vanzelfsprekend voldoen aan diverse gezondheidseisen. Daarnaast moeten beide ouders natuurlijk over een fijn karakter beschikken. Uiteindelijk moet een hond een fijne huisgenoot zijn waar je jarenlang van kunt genieten. Hiervoor zijn een goed karakter en een goede gezondheid het belangrijkste.

Naast karakter en gezondheid vinden wij het belangrijk dat zowel de teef als de reu qua exterieur en beweging aan de Rhodesian Ridgeback rasstandaard voldoet. Daarom moeten beide ouders enkele malen naar show zijn geweest en daar de vereiste kwalificaties hebben behaald.

Wanneer wij besloten hebben om een nestje te fokken bij een van onze teefjes, gaan wij met zorg op zoek naar een reu die qua karakter en exterieur goed bij ons teefje past. Vanzelfsprekend moet ook de reu voldoen aan de gezondheidseisen. Als wij een passende reu gevonden hebben, wachten we tot ons teefje loops is en de dekking plaats kan vinden. Enkele weken na de dekking zal er een echo plaastvinden om te kijken of ons teefje pups verwacht en ook wordt dan geteld hoeveel pups er ongeveer verwacht worden. Twee weken voor de uitgerekende datum zetten we de werpkist klaar in de woonkamer zodat het teefje en de andere honden er vast aan kunnen wennen en de werpkist een vertrouwde plek wordt. Na ongeveer negen weken worden de pups geboren. 

De pups groeien bij ons in huis op. De werpkist en ren staan in de woonkamer. Hierdoor krijgen de pups vanaf het eerste moment mee hoe het leven in een gezin is. Ze horen en zien de kinderen spelen, wennen aan het geluid van de stofzuiger, de radio en de tv. Ook wennen ze eraan dat er bezoek komt en wennen ze aan andere honden. Daarnaast zorgen wij dat er voldoende verschillend speelgoed in de ren ligt, zodat de pups genoeg te spelen en te ontdekken hebben. Wij vinden dit alles erg belangrijk voor de socialisatie en zijn van mening dat je hierdoor honden krijgt die vol vertrouwen de wereld om hen heen ontdekken en die uit zullen groeien tot fijne honden.

Zodra de pups groot genoeg zijn en het weer het toelaat gaan de pups overdag ook lekker naar buiten, zodat ze ook daar op ontdekking kunnen. Buiten laten we ze ook kennis maken met verschillende soorten ondergrond zoals tegels, zand en gras. Vanuit de ren buiten kunnen de pups onze pony en ons paard zien lopen. Ook buiten zorgen we voor voldoende speelgoed en uitdaging. Naast socialisatie thuis, nemen we de pups ook mee voor een rondje in de auto en bijvoorbeeld naar de school van de kinderen. Ook maken wij in het nest al een begin met de zindelijkheidstraining.

Tot de leeftijd van ongeveer vier weken drinken de pups alleen moedermelk. Rond de vier weken gaan wij starten met bijvoeren. Wij voeren alle honden en dus ook de pups altijd vers vlees (kvv).

Rond de leeftijd van vijf á zes weken komt een medewerker van de Raad van Beheer de pups chippen en hun afstamming controleren door middel van een DNA swab. Als de pups ongeveer zes weken zijn wordt het hele nest geïnventariseerd door de Rhodesian Ridgeback Club Nederland. Dit houdt in dat alle pups nagekeken worden. Hierbij wordt gelet op gezondheid en gebreken zoals een dermoïd sinus, knikstaart en ridgefouten. Ook worden de omstandigheden waarin de pups opgroeien en de conditie van de moederhond gecontroleerd. Van de inventarisatie wordt een nestverslag gemaakt en ook krijgt iedere pup een formulier waar alle informatie over die pup op staat.

Vanzelfsprekend worden de pups naar de laatste inzichten ontwormd en ingeënt. Hierbij worden ze meteen door de dierenarts op algehele gezondheid gecontroleerd. 

Wij vinden het belangrijk dat de nieuwe eigenaren regelmatig bij de pups komen kijken. Samen met de nieuwe eigenaren zullen wij kijken welke pup het beste bij hen en hun gezinssituatie past. 

Als de pups acht weken zijn dan mogen ze het nest verlaten. Iedere pup krijgt dan natuurlijk een Europees paspoort mee, de stamboom (indien al toegestuurd door de Raad van Beheer anders wordt deze nagezonden of langsgebracht) met DNA-profiel, het inventarisatierapport van de RRCN, een knuffel en deken met nestgeur, eten voor de eerste dagen, een informatiepakket met daarbij ook de gegevens van de ouderdieren. Ook nadat uw pup bij ons vertrokken is horen we graag hoe het met de pup gaat en kunt u met vragen altijd bij ons terecht.

Indien u interesse heeft in een pup kunt u contact met ons opnemen. Wij maken graag kennis met u en vertellen u graag over onze honden. Omdat een hond een familielid is, vinden wij het belangrijk dat onze pups bij goede eigenaren terechtkomen, naast vertellen over onze honden zullen wij u ook vragen stellen om u te leren kennen en zo te kunnen bepalen of u een van onze pups een fijn thuis kunt bieden.


 

Nestplanning

Bekijk wat wij voor de komende periode aan nestjes verwachten.

Nestplanning

Contact

De Lange Soester
info@delangesoester.nl
06-46 62 02 37

Onze honden

Maak kennis met onze honden.

Onze honden