Menu

Mooie resultaten behaald in Troyes

zaterdag 02 februari 2019

Op zaterdag 2 februari 2019 hebben we met Imani en Shanu meegedaan aan de Internationale Hondenshow in Troyes (Frankrijk). We vertrokken al de dag voor de show want het was toch best een stuk rijden. Voor Shanu was het meteen een goede socialisatie want ze had nog nooit zo'n lange autorit meegemaakt en ook was het voor haar de eerste keer dat ze in een lift moest en mocht slapen in een hotel. 

Zaterdag werden de Rhodesian Ridgebacks gekeurd door dhr. Boitard. Shanu was als eerste van onze twee dames aan de beurt. De keurmeester was helemaal weg van haar. Ze kreeg dan ook een zeer mooi keurverslag en een mooie veelbelovend met een eerste plaats. Daarmee mocht ze later die dag in de erering verschijnen. Omdat we echter nog een lange reis voor de boeg hadden en het programma in de erering uitliep hebben we besloten om deze keer de erering over te slaan. 

Imani mocht in de open klasse samen met vier andere teefjes de ring. In de ring deed ze erg haar best en het was duidelijk te merken dat ze meer op haar gemak was in de ring en het spelletje steeds beter gaat begrijpen. De keurmeester was erg grondig en bekeek alle honden uitgebreid en liet ons ook veel lopen. Uiteindelijk stonden we zo opgesteld dat Imani en ik als eersten stonden. Maar omdat er nog geen bordjes stonden en alles in zeer rap Frans gezegd werd, had ik niet door dat we al klaar waren en Imani als eerste geplaatst was. Pas toen de keurmeester het nog eens tegen mij zei, hadden Bart en ik het door. Imani was eerste met een mooie uitmuntend als kwalificatie en een prachtig keurrapport. We waren natuurlijk erg blij met dit mooie resultaat.

Vanwege haar eerste plaats in haar klasse mocht Imani terugkomen voor de strijd om 'beste teef'. Daar werd Imani tweede en ze kreeg dus het reserve CAC en reserve CACIB. Vanwege deze mooie resultaten kreeg ze drie mooie rozetten.

Nieuwsoverzicht

Nestplanning

Bekijk wat wij voor de komende periode aan nestjes verwachten.

Nestplanning

Contact

De Lange Soester
info@delangesoester.nl
06-46 62 02 37

Onze honden

Maak kennis met onze honden.

Onze honden