Menu

Dirkje

Dirkje (stamboomnaam: Botterblumkes Djoy)

Dirkje is onze ruwhaar dwergteckel. Ze is geboren in 2011. Klein van stuk, maar groot van karakter. Ze is de roedelleider van het stel en houdt alles en iedereen goed in de gaten. Ze bewaakt ons en ons erf fanatiek en zal door luid te blaffen laten weten wanneer er iets is, volgens haar. Dat kan bezoek zijn, maar soms is een blaadje dat van de boom waait ook reden om vrolijk te blaffen.

Ook Dirkje gaat graag mee naar het bos. Verder pikt ze graag sokken die ze verzamelt in haar bench of de cozy cave. Ook als de honden een bot of iets dergelijks krijgen moeten we regelmatig de bench inspecteren want Dirkje wil nog wel eens ook de botten van de andere honden in haar bench verzamelen.

In de avond ligt Dirkje het liefst op schoot of in een van de cozy caves te slapen.

Het was oorspronkelijk het plan om ook Dirkje een keer een nestje te laten krijgen. Dirkje is echter een klein en smal hondje met hierdoor een grote kans dat zij middels een keizersnede zou moeten bevallen. Daarnaast zaten de hormonen haar zo in de weg dat zij erg slecht at en dus mager was. In overleg met de dierenarts hebben wij haar op tweejarige leeftijd laten steriliseren. Hier is Dirkje enorm van opgeknapt, ze ging veel beter eten en kwam mooi op gewicht. We vinden het jammer dat we geen pups van deze mooie, leuke en pittige dame hebben gehad, maar haar welzijn gaat voor. In de eerste plaats hebben we onze honden als gezinsleden, fokken vinden we leuk maar nooit ten koste van de hond, we willen immers nog lang van haar genieten.

Nestplanning

Bekijk wat wij voor de komende periode aan nestjes verwachten.

Nestplanning

Contact

De Lange Soester
info@delangesoester.nl
06-46 62 02 37

Onze honden

Maak kennis met onze honden.

Onze honden