Nieuws

Een nieuwe vriendin
Publicatiedatum: 03-11-2013
Deze week is onze nieuwe pup bij ons komen wonen. Het is een Rhodesian Ridgeback met de naam Imani. Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe vriendin. Guusje en Dirkje moesten even wennen,...Lees verder
Uitwaaien op het strand
Publicatiedatum: 13-10-2013
Het eerste weekend van oktober zijn we heerlijk een weekendje naar zee geweest. We waren samen met de ouders van Evelien en zij hadden ook hun twee teckels mee. De vier teckels en wij hebben...Lees verder
Nieuwe huisgenoot
Publicatiedatum: 13-10-2013
Er komen weer spannende en leuke weken aan. Over twee weken wordt ons gezin uitgebreid met een nieuwe viervoetige huisgenoot. Niet zoals iedereen zal verwachten een ruwharige teckel. De...Lees verder

Onze honden

Onze honden

Guusje (stamboomnaam: Mirthe van de Vossebelt).

Guusje is geboren in september 2009. In november 2009 is ze bij ons komen wonen. Guusje is een hele lieve, mooie en enthousiaste ruwharige teckel. We hebben met haar een paar keer een show gelopen. Steeds kreeg ze een “uitmuntend” als beoordeling. Dat is natuurlijk geweldig. Maar het allerbelangrijkste is haar geweldig fijne karakter en het feit dat ze heel lief is voor onze kindjes.

Guusje gaat erg graag mee wandelen. Zeker mee naar het bos of lekker de polder in vindt ze geweldig. Maar ze kan er ook echt van genieten om samen met ons heerlijk lui op de bank te liggen.

Het is gewoon een geweldige gezinshond.

Dirkje (stamboomnaam: Botterblumkes Djoy)

Dirkje is geboren in juli 2011. In september 2011 is ze bij ons komen wonen. Zij is een ruwharige dwergteckel. Dirkje is echt een vrolijke en vriendelijke hond. Dirkje is wel de kleinste van de familie, maar ze is zeer ondernemend en dapper.

Dirkje is graag buiten en mee naar het bos of de polder vindt ze heerlijk. Verder houdt ze ontzettend van knuffelen.

Dirkje is dol op onze kinderen en is altijd heel lief voor ze.

 

Ondanks dat Dirkje een ontzettend mooi, lief en leuk hondje is, hebben wij haar na overleg met de dierenarts laten steriliseren. Dirkje is geen goede eter en heel klein en smal van bouw. Wij en de dierenarts vonden de kans op complicaties gedurende de dracht, bevalling en zoogperiode te groot. Hoe geweldig we het ook zouden vinden om pups van Dirkje te krijgen, willen we het risico niet lopen dat er iets misgaat. We genieten liever nog vele jaren van onze kleine Dirkje.

 

Imani (stamboomnaam: Makeba's Olympia)

Imani is geen teckel, maar onze Rhodesian Ridgeback. Ze is geboren in september 2013 en eind oktober van dat jaar bij ons komen wonen. Het is een aanhankelijke en slimme hond. Ze kan prima overweg met de teckels, vooral Dirkje is haar grote vriendin. Ook Imani is erg lief voor de kinderen.

De komende tijd zullen we met Imani op cursus gaan zodat we ook haar op kunnen voeden tot een fijne en soociale gezinshond. En net als de teckels zullen we haar met grote regelmaat meenemen naar het bos.