Nieuws

Een nieuwe vriendin
Publicatiedatum: 03-11-2013
Deze week is onze nieuwe pup bij ons komen wonen. Het is een Rhodesian Ridgeback met de naam Imani. Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe vriendin. Guusje en Dirkje moesten even wennen,...Lees verder
Uitwaaien op het strand
Publicatiedatum: 13-10-2013
Het eerste weekend van oktober zijn we heerlijk een weekendje naar zee geweest. We waren samen met de ouders van Evelien en zij hadden ook hun twee teckels mee. De vier teckels en wij hebben...Lees verder
Nieuwe huisgenoot
Publicatiedatum: 13-10-2013
Er komen weer spannende en leuke weken aan. Over twee weken wordt ons gezin uitgebreid met een nieuwe viervoetige huisgenoot. Niet zoals iedereen zal verwachten een ruwharige teckel. De...Lees verder

Weer een bericht van puppy Dirk

Publicatiedatum: 14-09-2013Weer een bericht van puppy Dirk

Hoi Evelien,
Ik ben nu ruim een week in mijn nieuwe woonplaats en moet zeggen het bevalt me prima. Ik leer elke dag iets nieuws.
Ik kan wandelen aan de lijn. Heb er niet altijd zin in en dan ga ik midden op straat liggen en verroer me niet en dan kijken wie de langste adem heeft. De baas wint meestal. Ik heb al een poes gezien, weinig interessant, geiten, die ruiken heel raar en een haan die heel hard wegliep toe hij mij zag.
Ben nu ook al een paar keer op het strand geweest, dat is heel leuk, maar ook zwaar voor mijn kleine pootjes. En inderdaad het is de baas gelukt me op de fiets te krijgen. Ze lokt me met een stukje speciale droge hondenworst. Tegen de tijd dat ik die in het mandje heb gevonden ben ik al halverwege plaats van bestemming.
Ik leer inmiddels de hele buurt kennen en iedereen vind me schattig. Dat is niet zo gek natuurlijk, want dat ben ik ook. Ik vind iedereen ook leuk en begroet grote mensen en kinderen allemaal even hartelijk. We hebben ook aardige buren en sommigen willen al op me passen als de baas en bazin er een keertje uit willen. Ik kan me dat amper voorstellen, want waar zou je nou liever willen zijn dan bij mij.
Het leukste was afgelopen zondag, toen kwam de zus van mijn baas met haar hond. Een entelbucher sennenhund. Tobias. We zijn meteen grote maten geworden. Nou ja figuurlijk gesproken dan, want zo groot ben ik nog niet. Tobias was  heel voorzichtig met me, daardoor voelde ik me veilig en konden we lekker achter elkaar aan rennen. Zijn toen ook nog samen naar het strand geweest. Poef, ik was wel gesloopt maandag.
Het slapen gaat redelijk. Ik moet niet te vroeg naar de bench en het is fijn als ik veel gespeeld en gerend heb, dan slaap ik door tot een uur of 4. Dan gauw samen met de baas eruit voor een plas (vindt ze niet erg hoor, het is niet koud buiten) en dan snel weer naar binnen en dan slapen we weer door.
Ben ook in het dorp geweest met de markt. Kreeg ook weer veel aandacht. Mijn baas spreekt inmiddels vloeiend Duits want er zijn veel Duitse toeristen die mij sehr suss vinden.
Kortom, het was een drukke week, met elke dag een nieuw leer momentje. Zo word ik alsmaar leuker en leuker.
Hoe is het met jou, Evelien, met de kinderen en mama Guus en tante Dirkje? Het moet gek zijn zo zonder mijn broers en zusjes. Maar misschien ook wel even rustig.
Ik ga nu stoppen, tijd voor mijn bak, die ik in 2 seconden op heb trouwens. Meestal ga ik nog even kijken er per ongeluk nog iets nieuws inzit. Dat is nooit zo en dat is maar beter ook. Want ik zie hier veel dikke teckels lopen en zo wil ik er echt niet uit zien.
Ik zal de baas. Vragen of ze een foto van me opstuurt.
Grote poot,
Dirk