Nieuws

Een nieuwe vriendin
Publicatiedatum: 03-11-2013
Deze week is onze nieuwe pup bij ons komen wonen. Het is een Rhodesian Ridgeback met de naam Imani. Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe vriendin. Guusje en Dirkje moesten even wennen,...Lees verder
Uitwaaien op het strand
Publicatiedatum: 13-10-2013
Het eerste weekend van oktober zijn we heerlijk een weekendje naar zee geweest. We waren samen met de ouders van Evelien en zij hadden ook hun twee teckels mee. De vier teckels en wij hebben...Lees verder
Nieuwe huisgenoot
Publicatiedatum: 13-10-2013
Er komen weer spannende en leuke weken aan. Over twee weken wordt ons gezin uitgebreid met een nieuwe viervoetige huisgenoot. Niet zoals iedereen zal verwachten een ruwharige teckel. De...Lees verder

Bericht van puppy Dirk

Publicatiedatum: 14-09-2013

Hoi Evelien,

Wilde je even laten weten dat ik goed ben aangekomen in mijn nieuwe woonplaats. Het was natuurlijk wel een lange rit in de auto. Dat was ik niet gewend en soms was ik een beetje onrustig, maar al met al vind ik dat ik mee heel goed heb gedragen. Aangekomen in mijn nieuwe huis heb ik meteen twee grote plassen gedaan (buiten) en een bak gegeten. Het huis voelt goed, maar is wel een beetje gek, want de slaapkamers zijn beneden en de woonkamer met daar aan grenzend een slaapkamer, is boven. Wel handig ’s nachts voor als ik er even uit moet.

Mijn nieuwe baasjes zijn heel aardig voor me en ik heb dan ook besloten goed naar ze te luisteren (tot op zekere hoogte natuurlijk, ik blijf een teckel).

Verder moet ik wennen aan de wind en de tuin vol met prikkels. Maar ik doe mijn best om stoer te zijn en vooral zo zindelijk mogelijk.

Ik heb veel gespeeld met mijn nieuwe bazen. Je moet die mensen een beetje bezig houden, maar werd er wel moe van zo nu en dan. Gelukkig heb ik al een lekker kussen gevonden om op te slapen en een dekentje. De speeltjes vind ik leuk, maar er zijn nog zo veel nieuwe dingen te ontdekken. De slippers van het vrouwtje en vooral de dure Italiaanse schoenen van het baasje. Die smaken het allerlekkerst. Maar ik bijt ze niet stuk hoor, ik heb een overheerlijk stinkerig peesje. Een feest om op te kauwen.

En toen werd het avond en moest ik in de bench. Moet zeggen de bench zag er verzorgd uit met een lekkere kruik, een botje en water en mijn vieze dekentje. Toch had ik het wel even benauwd de eerste 20 minuten. Vooral om dat het deurtje dicht ging. Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen. Tot half 4, toen moest ik heel nodig plassen. Gelukkig ging dat snel en kon ik weer gauw gaan slapen. Om 6 uur werd het baasje wakker, die moest ook plassen en toen dacht ik Party Time!! Heb gerend en gespeeld en mocht zelfs heel even op het bed, maar vond het toch spannender op de grond. Gelukkig ging het vrouwtje om half 10 boodschappen doen. Had ik ook even rust. Het baasje was de krant aan het lezen en toen dacht ik slapen. Wel meer dan 2 uur. Ik was hartstikke moe. Ben lekker uit me zelf in de bench gekropen. Toch wel een fijn slaapplekje.  Hoop wel dat mijn bazen vannacht doorslapen.

Al met al Evelien, ben ik blij met mijn nieuwe bazen en wil je vooral zeggen dat je me enorm liefdevol, sociaal en vrolijk hebt opgevoed. Het werpt nu duidelijk zijn vruchten af. Ik vind mezelf een tophond.

Hoop dat het bij jullie goed gaat. Ik mis mama Guus en tante Dirkje natuurlijk wel een beetje en mijn broers en zussen ook. En jou natuurlijk. Maar ja c’est la vie. Je moet door, andere mensen blij maken. En volgens mij gaat dat wel lukken. Ik zal je binnenkort weer laten weten wat ik allemaal heb meegemaakt (zoals morgen de stofzuiger en familie van mijn vrouwtje). Ik heb zelfs gehoord dat ze met me wil gaan fietsen (is ze nou helemaal gek geworden. Ik in een fietsmand. Ik moet het nog meemaken). Heb wel al een mooi halsbandje gekregen. Moet er een beetje aan wennen, maar ach ben zo’n makkelijk hondje.

Dikke poot en een lik,

Dirk